O značke Ray-Ban

Ray-Ban okuliare vznikli v roku 1937 v USA. Pôvodne bola vyvinutá pre amerických letcov. Preslávilo ju pár hollywoodských filmov a veľmi rýchlo sa rozšírila do celého sveta. Žiadna iná značka slnečných okuliarov neoslovila také množstvo ľudí a neovplyvnila celé generácie. Ray-Ban už nie je iba značka, je to životný štýl a spôsob života.

Čo je tým magickým prvkom, ktorý robí z okuliarov Ray Ban taký výnimočný a originálny kúsok? Je to predovšetkým využitie tých najmodernejších výrobných technológií a špičkových materiálov. Okuliarové šošovky sú používané v slnečných okuliaroch značky Ray-Ban patria k tým najkvalitnejším na trhu. Jednými z prvých okuliarových šošoviek, ktoré boli v okuliaroch značky Ray-Ban použité, boli šošovky G-15 a B-15. Okuliarové šošovky G-15 neskresľujú a B-15 zvýrazňujú kontrasty v horších slnečných podmienkach.

Ďalšími špecifickými šošovkami sú šošovky označené L.A.-Light Adaptive. Majú schopnosť meniť tmavosť zafarbenia, prispôsobovať sa sile UV žiarenia.

slnečné okuliare Ray Ban

Veľkou výhodou sú aj polarizačné šošovky okuliarov, ktoré sa označujú ako PP3P3PLUS. Niektoré modely slnečných okuliarov značky Ray-Ban majú na sklách zrkadlovú vrstvu v rôznych odtieňoch. Na zadnej strane skiel býva antireflexná vrstva zabezpečujúca odstránenie odleskov od zadnej plochy samotného skla. Materiály, z ktorých sú šošovky okuliarov vyrobené sú teda rôzne. V niektorých sú klasické plastové šošovky, charakteristické ľahkosťou a pevnosťou. Taktiež sa využívajú aj plastové sklá, ktoré viac odolávajú poškriabaniu a majú dobré zobrazovacie vlastnosti. Ray-Ban vyrába šošovky aj z polykarbonátu, ktorý je pevný a odolný, ale hlavne ľahký, preto sa používa najmä v bezrámových modeloch. 

Okuliarové rámy značky Ray-Ban sú rovnako kvalitné ako sklá. Vyrábajú sa z tých najšpičkovejších materiálov ako je odolná a pružná oceľová zliatinatitán alebo karbónové uhlíkové vlákna. Nechýba obľúbený plast, ktorý je kvalitný a ľahko prispôsobiteľný a dlho vydrží. Značka Ray-Ban ponúka skutočne to najlepšie, čo sa na svetovom trhu z oblasti slnečných okuliarov týka. Kvalitný materiál, progresívne technológie, unikátny a trendový dizajn – to je značka Ray-Ban. S okuliarami značky Ray-Ban budete vždy vedieť, že ste si dobre vybrali.

Slnečné okuliare Ray Ban ako módny doplnok

Zatiaľ, čo v minulosti boli okuliare skôr nepohodlnou korekčnou pomôckou, v súčastnosti predstavujú priam neodmysliteľný doplnok a čoraz viac ľudí ich využíva ako  pomôcku na zvýraznenie svojej osobnosti a dizajnu. Dámske modely okuliarov stále viac dominujú Cats okuliare s plastovým rámom (plastové okuliare). Aj u pánov sú retro modely okuliarov veľmi populárne. Retro módu postupne potláča športový vzhľad. To znamená, že klasický tvar sa vyzdvihuje modernými prvkami. Pokiaľ ide o retro okuliare, stále zostávajú slnečné okuliare Wayfarer veľmi populárne. Rovnako aj dokonalé slnečné okuliare Aviator  budú v roku 2013 jednoznačne in!

Štýlové okuliare za akciové ceny!

Filozofia značky Ray-Ban je byť moderný a "cool".  Aj keď to v roku 1937 začalo úplne inak a tieto šýlové slnečné okuliare značky Ray-Ban boli určené pre amerických pilotov, určite všetkým dobré známym modelom Aviator, tak za viac ako 70 rokov existencie sa zo slnečných okuliarov určených pre veľmi úzku skupinu ľudí stala doslova legenda. 

Žiadna iná značka slnečných okuliarov neoslovila také množstvo ľudí a neovplyvnila celé generácie. Ray-Ban už nie je iba značka, je to životný štýl a spôsob života. Speváci, herci, športovci, ale aj bežní ľudia si už nedokážu predstaviť svoj imidž bez niektorého z modelov Ray-Ban. Ak vás raz Ray-Ban dostane, tak je to na celý život.

Značkové slnečné okuliare Ray-ban patria už dlhé desaťročia medzi tie, ktoré udávajú smer v oblasti dizajnu, technológiách, použitých materiáloch a jednoducho povedané, Ray-Ban je značka, ktorá takmer vždy stojí na začiatku niečoho nového, čo sa časom stane legendou a čo sa samozrejme následne snažia kopírovať ostatní. 

Novinky a články zo sveta okuliarov