Veľkosti okuliarov Ray-Ban

Ako správne vybrať veľkosť okuliarov Ray Ban? Ako sa v nich správne vyznať?

veľkosť okuliarov RayBan

Hneď na začiatok je dobré si vysvetliť, aké rozmery nás na obrubách zaujímajú. Všeobecne udávané rozmery sú šírka očnice, nosníku a dĺžka stranice. Nemusíte sa báť, že by u väčších okuliarov boli krátke stranice (nožičky), vo väčších veľkostiach sa robia dlhšie.

Model Wayfarer Classic 2140

Tento model je skosený, ale veľmi štýlový. Vyrába sa v rôznych farbách, klasický je v hnedej a čiernej. Iba čierna farba má iný tvar v rôznych veľkostiach. Všeobecne sa dá povedať, že tento model sa vyrába v dvoch veľkostiach menšie (veľ. 50) a väčšie (veľ. 54). Znovu platí, že záleží na farebnom prevedení, pretože nie všetky farby majú väčšiu veľkosť, ale väčšina áno.

Model New Wayfarer 2132

"Nový" model už nie je skosený, takže do neho zhora nesvieti slnko pri pobyte na priamom slnku a má hranatý tvar.
Tento model sa vyrába vo veľkosti väčšej (veľ. 55) a menšej (vel.52)

Model Aviator 3025

Klasické pilotky sú dostupné vo všetkých možných farebných variantoch. Model 3025 má kovové rámy a šošovky v tvare kvapky. Všeobecne sa vyrábajú vo veľkostiach S-vel.55, M-vel.58 a L vel.62. Je to všeobecné pravidlo a nie všetky farby tohto modelu sa vyrábajú vo všetkých troch veľkostiach. Pravdaže, vždy sa dá vybrať podobná farba, ktorá už v danej veľkosti vyrobená je.