Pri výbere slnečných okuliarov nezabúdajte na deti

Detské oči sú citlivejšie než oči dospelých. Ak sú oči vystavené prílišnému slnečnému žiareniu, môže dôjsť k popáleniu kože, zápalu rohovky či spojiviek. Oči potom potom bolia, slzia, objavuje sa svetloplachosť, až neschopnosť ich otvoriť. Vybrať kvalitné slnečné okuliare pre deti by ste preto nemali podceňovať.

Detské slnečné okuliare

Pribúda detí s očnými chybami

U detí do dvoch rokov si postačíte s pokrývkou hlavy. "Zrak detí sa v tomto veku stále rozvíja. V tomto období teda postačí chrániť oči šiltovkou alebo širšom klobúčikom. Ideálne však je dieťa slnečným lúčom príliš nevystavovať. Ak sa ale chystáte k moru alebo vysoko do hôr, aj pre malé dieťa slnečné okuliare pribaľte. Na nosenie slnečných okuliarov ich však zvykajte postupne.

Starším deťom už slnečné okuliare na oči patria, trávia vonku oveľa viac času ako dospelý človek, sú tak viac vystavené priamemu slnečnému žiareniu. Preto sú kvalitné slnečné okuliare a ochrana očí u detí obzvlášť dôležité. Detské slnečné okuliare by mali byť ľahké a bezpečné, stupeň ochrany sa odporúča 2-3.

Slnečné okuliare Ray-Ban pre deti