Slnečné retro okuliare

Slnečné lúče nás obklopujú celoročne, a preto je práve najvyšší čas zaktualizovať svoju zbierku slnečných okuliarov podľa nových módnych trendov v štýle retro. Nechajte sa aspoň na chvíľu uniesť atmosférou a pôvabom päťdesiatych a šesťdesiatych rokov.

Móda s nádychom minulosti - to je retro. Zvodnosť, elegancia aj extravagancia - to sú dôkazy tohto štýlu, ktorý sa odzrkadľuje nielen v súčasnom oblečení, ale aj v trendy tvaroch slnečných okuliarov. Medzi všetkými dominujú tie, ktoré svojím tvarom pripomínajú mačacie oči. Ak sa vám ale zdajú byť až moc nápadné, neznamená to, že by ste sa museli pre tento rok retro štýlu vzdať, pretože si určite vyberiete z iných módnych tvarov.

Slnečné okuliare Ray Ban Cats

Aký tvar okuliarov si vybrať a podľa čoho?

Retro okuliare by mali vyhovovať vášmu vkusu a osobnosti, ale tiež by vám mali farebne ladiť s oblečením. Sledovať teda musíte nielen tvar okuliarov, ale aj farebné prevedenie rámov a skiel. Pri výbere myslite nielen na módu, ale aj na ochranu očí. Okuliarové sklá musia mať dostatočne vysokú ochranu proti UV žiareniu. V žiadnom prípade sa nevypláca kupovať okuliare v zhone, a už vôbec nie bez vyskúšania pred zrkadlom. Aj keď vám kamarátka bude tvrdiť, že jej okuliare sú tie najlepšie, nedajte na to, vašej tvári môže pristať niečo úplne iné.

Retro okuliare typu "Mačacie oči"

Z tohto tvaru okuliarov nekompromisne vyžarujú päťdesiate a šesťdesiate roky. Extravagantný vzhľad im dodáva silná plastová obruba okolo očí, ktorá akoby kopíruje oko mačky. Horná linka rámčeka je jemne pretiahnutá nahor smerom k spánkom.

Tvar okuliarov je jasne daný, ale v samotnom prevedení sa rôzne líši. Zásadným rozdielom je buď oblé, alebo hranatejšie orámovanie. Okuliare so zaoblenými hranami padnú ženám s hranatou alebo kosoštvorcovou tvárou. Ak máte okrúhlu alebo oválnu tvár, môžete ťažiť z ostrejších hrán.

Nápadne veľké okuliare

Veľké okuliare

Tento typ nevyjde snáď nikdy z módy. Veľké retro okuliare je však široký pojem, a nie všetky tvary patria medzi tohtoročný hit. Okuliare musia byť zaoblené, trendy sú teda okrúhle alebo kvapkovité tvary veľkých okuliarov, nie veľké štvorce. Rôzne farebné rámčeky (aj so zvieracím motívom) môžu byť ako plastové, tak aj kovové alebo v kombinácii oboch materiálov. Veľké okuliare majú jednu zásadnú výhodu, a tou je, že je cez ne dobre vidieť. Vyniknú na nich oveľa lepšie tónované plastové sklá ako na okuliaroch s menšími rámami.

Veľké okuliare vyberajte úmerne veľkosti svojej tváre. Ak máte väčšiu tvár, potom si môžete dovoliť extra veľké rámčeky, ale s malou drobnou tvárou by ste sa v takých mohla zosmiešniť.

Slnečné okuliare Aviator

Slnečné okuliare Ray Ban Clubmaster

Slnečné okuliare Wayfarer

Slnečné okuliare Round

Zadovážte si slnečné okuliare Ray Ban, ktorých jedinečný dizajn výborne zdôrazní vašu osobnosť. Tieto výnimočné retro okuliare, si obľúbili aj mnohé celebrity. Budete sa s nimi za každej situácie cítiť upravene a elegantne, zároveň však tiež veľmi štýlovo a mimoriadne sexy!

Nezostáva než dodať, že retro štýl má mnoho priaznivcov, a je tak len na vás, či sa k nim pridáte aj vy.