Polarizačné okuliare Ray Ban a ich výhody:

100% ochrana UV 400

Slnečné okuliare Ray-Ban spĺňajú všetky medzinárodné normy na ochranu zraku pred AVA, - AVB a UVC žiarením. Zabezpečujú 100% ochranu zraku.

Redukcia únavy očí

Polarizačné okuliare blokujú všetky druhy ožiarenia a do Vášho oka sa dostane - len svetlo, ktoré nepoškodí Váš zrak. Všetky sklá majú optickú kvalitu a umožňujú - Vám perfektné videnie

Polarizačné okuliare poskytujú 100% ochranu pred ožiarením

Oslnenie je koncentrované svetlo, ktoré sa odráža od lesklých povrchov, ako sú piesok, voda, sneh, asfalt a pod. Žiarenie znižuje viditeľnosť a videnie sa stáva nepohodlným, bolestivým a nebezpečným pri šoférovaní, bicyklovaním, lyžovaním, alebo opaľovaní.

Presné vnímanie farieb

Ožiarenie ruší Vaše vnímanie farieb. Polarizačné šošovky Ray-Ban s vertikálne orientovanými polarizačnými filtrami umožňujú perfektné videnie so zvýšenou rozlišovacou schopnosťou farieb.

Zvýšený kontrast a jasnosť videnia

Ožiarenie ruší nielen vnímanie farieb, ale aj jasnosť videnia. Polarizačné šošovky umožňujú perfektnú vysokú optickú ostrosť a jas. Svet sa stáva krajším s polarizačnými okuliarmi Ray-Ban.

Tmavé okuliare sa nehodia pre vodičov

Podľa tmavosti výplne delíme okuliare do piatich kategórií. Kategória 0 sú číre sklá, kategória 1 a 2 sa hodia na bežné nosenie, keď je pod mrakom. K moru a všeobecne na priame slnko sa hodí kategória 3, ktorá pohltí až 75 percent sýtosti farieb. Okuliare kategórie 4 už sú natoľko tmavé, že sa v nich nesmie riadiť, oproti tomu sa výborne hodia na hory alebo k rovníku, kde je intenzita slnečného žiarenia najvyššia.

Sneh navyše UV lúče odráža, takže intenzívne vystavenie slnečnému žiareniu vo vyšších polohách môže viesť až k snežnej slepote, kedy dochádza aj k prechodnej strate videnia a akútnym zápalom spojovky a rohovky. Podobné poškodenie očí môžu spôsobiť odrazy slnečných lúčov od vodnej hladiny.

Preto lyžiari, horolezci, rybári a milovníci vodných športov ocenia okuliare s takzvanou polarizáciou a zrkadlovým náterom. Polarizačné okuliare znižujú rušivé odlesky od povrchu terénu, zrkadlové okuliare spolu s tmavým zafarbením výplne pomáhajú odrážať veľmi ostré svetlo. 

A na čo predovšetkým si dať pri výbere slnečných okuliarov pozor? Zákazníci sa neustále dopúšťajú jednej zásadnej chyby: hľadajú jedny univerzálne slnečné okuliare na všetko. Do mesta, na bicykel, do auta, na lyže aj k moru. 

Slnečné okuliare Aviator, polarizačné okuliare