Slnečné okuliare, originál alebo kópia?

Ponúkame Vám pár dobrých rád, ako sa pri svojom nákupe značkových okuliarov
Ray-Ban nesklamať.

1. Chyťte okuliare do rúk.
Originálne okuliare značky Ray-Ban sú vyrobené z kvalitného a odolného materiálu a sú o niečo ťažšie ako lacnejšie okuliare.  Ak si okuliare chytíte do rúk a zistíte, že ich prevedenie nevyzerá ako kvalitné, ktoré by vám mali slúžiť viac ako pár mesiacov, môže to byť prvým znakom toho, že ste si nezakúpili originálne okuliare Ray-Ban.

2. Dobre si prezrite logo "Ray Ban" alebo "RB" na skle okuliarov.
Logo Ray Ban majú originálne produkty vryté v skle tak aby pôsobili esteticky a zároveň vydržali aj pôsobeniu mechanických vplyvov. Napodobneniny značky väčšinou logo Ray Ban lepia, na sklá okuliarov, eventuálne ho do skla vryjú, no veľmi  neesteticky. Ľahko si overíte či Vaše okuliare sú originálne, a to ak si chytíte okuliare a logom ich otočíte do svetla a zistíte, či je logo aplikované pekným a originálnym  vrytím do skla.

3. Dôkladne ohmatajte gumené časti okuliarov.
Slnečné okuliare by mali byť vysoko kvalitné, v žiadnom prípade nie krehké, lámavé alebo tvrdé.
4. Skontrolujte si číslo modelu uvedené na vnútornej strane stranice okuliarov.
Model musí byť označený písmenami "RB" pred číslom, číslo za písmenami musí byť vždy štvormiestne a za ním nasledujú ďalšie čísla a písmená. Pre overenie originálu si skontrolujte kód okuliarov na oficiálne stránke značky Ray Ban (www.ray-ban.com)

5. Originálne produkty značky Ray-Ban majú písmená "RB" vtlačené do nosníkov okuliarov.
Pri kópiách tento detail väčšinou chýba. Znak čítame smerom zľava doprava a zdola nahor. Položte okuliare na podložku a skontrolujte si na okuliaroch aj tento detail.

6. Skontrolujte púzdro, ktoré ste k svojim okuliarom dostali.
Buďte naozaj opatrní a nároční na kvalitu, pretože púzdro na okuliare možno dostať aj k napodobneninám, ktoré bývajú v klamnom prevedení. Na originálnom puzdre musí byť taktiež uvedená "pečať" výrobcu s textom ako "100% UV Protection - Ray ban - Sunglasses By Luxottica".

7. Pred kúpou originálneho produktu značky Ray-Ban zvážte cenu, za ktorú sú vám okuliare ponúkané.
Vždy platí to, že dostanete toľko, koľko zaplatíte, aj keď ponuka niekedy vyzerá naozaj lákavo a originálne. Veľké množstvo predajcov na trhu ponúka napodobeniny a nie originálne produkty, preto je faktom, že "rovnaké" okuliare za skutočne príťažlivú cenu zakúpite ako napodobneninu. Nakupujte preto u spoľahlivého a osvedčeného predajcu, ktorý okrem internetového predaja prevádzkuje aj kamenné obchody v centrách miest, obchodných pasážach či obchodných centrách.

Slnečné okuliare Wayfarer Ray-Ban majú zreteľný tvar, ktorý je spojený s tradičným logom Ray-Ban napísaným na tvarovaných straničkách.
Wayfarer sú k dispozícii v širokej farebnej škále, čo dovoľuje nositeľom vyjadriť svoj vlastný štýl a osobnosť cez tento nezameniteľný vzhľad.