Obľúbené slnečné okuliare Ray-Ban

Tvar slnečných okuliarov by ste mali vyberať v súlade s tvarom vašej tváre. Teda nie všetky tvary okuliarov sa hodia pre každého. V zásade rozlišujeme 4 typy - oválny, v tvare srdca (trojuholníka), okrúhly a hranatý (štvorcový).

Slnečné okuliare Ray-Ban z nášho e-shopu:

Okrúhla tvár


Ide o najrozšírenejší tvar tváre. Okrúhly tvar tváre má znateľné krivky a naopak menej výrazné uhly. Typické sú plné tváre. V prípade, že je vaša tvár skôr guľatý, všeobecne sa k vám hodia hranaté okuliare, ktoré pomôžu predĺžiť vašu tvár a urobia ju štíhlejšiu (príkladom sú napríklad okuliare Wayfarer značky Ray-Ban). Zapôsobia tiež tenké rámy. Naopak okrúhle okuliare by príliš zvýrazňovali tento tvar vašej tváre.

Hranatá tvár

Je pre ňu charakteristická približne rovnaká dĺžka ako aj šírka tváre, široké čelo a hranatá čelusť. Tomuto typu tváre pristanú všeobecne okuliare okrúhleho alebo oválneho tvaru, ktoré naopak zjemnia ostré línie tváre. Obľúbené sú napr. ikonické slnečné okuliare Ray-Ban Aviator.

Oválna tvár


Oválna tvár sa vyznačuje o trochu širšími lícnymi kosťami a smerom k čelu a brade sa mierne zužuje. Jedná sa vlastne o ideálny tvar, ktorému pristanú v podstate akékoľvek slnečné okuliare. Vyberať tak môžete ako medzi guľatými, tak hranatými okuliarmi. Dobre budú vyzerať okuliare zaguľatené (Ray-Ban Highstreet), jemnejšie, ale aj hranaté alebo pilotky.


Srdcovitý alebo trojuholníkový tvár

A posledný tip na záver, ak máte nesymetrické obočie či tvár, vyberajte také slnečné okuliare, ktoré vám ich čo najlepšie zakryjú, napríklad trendy slnečné okuliare Ray-Ban Clubmaster.