Aké slnečné okuliare vybrať?

Slnečné okuliare sú dnes nenahraditeľným módnym doplnkom. Ako si v záplave typov a farieb vybrať tie správne?

Prečo kvalitné slnečné okuliare? 

     Krátkodobé vystavenie priamemu slnečnému žiareniu môže spôsobiť zápal rohovky, pálenie a slzenie očí, ktoré sa ale dajú v priebehu niekoľkých dní napraviť. Dlhodobo je to však oveľa nebezpečnejšie. Môže dôjsť ku vzniku šedého zákalu, rakoviny kože očných viečok, poškodenie sietnice alebo rohovky, či k degenerácii sietnice. Ak máte kvalitné slnečné okuliare, ste v bezpečí.

Majú okuliare UV filter?

Proti UVA lúčom musia chrániť všetky okuliare, ale slnečné okuliare by mali čo najlepšie chrániť aj proti UVB žiareniu. Norma EN 1836, ktorá ich klasifikáciu upravuje, zaručuje kompletnú ochranu pred UVA i UVB žiarením. Filtre proti UVB lúčom sa líšia vo svojej účinnosti a podľa toho sa teda rozlišujú na okuliare pre bežné alebo špeciálne použitie, napríklad do vysokohorských oblastí.

Prečo polarizačné okuliare?

Polarizačné sklá eliminujú odlesky, ktoré spôsobujú nepríjemné oslnenie. Pohľad cez ne je jasný a kontrastný aj za zhoršeného počasia. Polarizačné okuliare zachovávajú vernosť farieb a výbornú viditeľnosť detailov. Oči sa ďaleko menej namáhajú a zvyšuje sa tak koncentrácia používateľa.

Správna farba skiel okuliarov

Farba slnečných skiel hrá dôležitú úlohu. Nemala by skresľovať základné farby - červenú, modrú a zelenú, čo môže byť pre vodiča fatálne. Nemala by oči ani nadmerne zaťažovať a unavovať.

Ako si vybrať správny tvar okuliarov?

Tým, ktorí majú oválnu a súmernú tvár, môžeme len gratulovať. Ktorýkoľvek model si vyberú, bude ten pravý. Pristanú im skrátka každé slnečné okuliare od okrúhlych cez hranaté, oválne aj obdĺžnikové až po "letecké" aviatorky.

slnečné okuliare aviator

Vyberte si slnečné okuliare Ray Ban v našej optike, alebe priamo v našhom e-shope!
NOVINKY!

Slnečné okuliare Aviator Ray Ban - vyberte si z rôznych farebných variácií rámov aj skiel. Rovnako svedčia dobre mužom ako i ženám. Šošovky sú k dispozícii aj s polarizačným filtrom.

Slnečné okuliare Clubmaster sú ďalšou dlho očakávanou novinkou, prinášajú prvok zábavy a priestor k zachovaniu legendárneho a kultového štýlu. Na výber sú aj so šošovkami s polarizačným filtrom. 

Slnečné okuliare Aviator Ray Ban - Ich nadčasový vzhľad so šošovkou v tvare slzy je nezameniteľný a originálny. Aj preto je tento model tak populárny vo svete už takmer celé storočie. Vyberte si z rôznych farebných variácií rámov aj skiel.

Slnečné okuliare Wayfarer Ray Ban sú horúcou novinkou na trhu. Priťahujú nielen svojim známym a populárnym tvarom rámu, ale najmä sú potiahnuté kožou čiernej farby.