Legendy medzi slnečnými okuliarmi

Hľadáte slnečné okuliare v ktorých budete za hviezdu dlhšie ako jednu sezónu? Vyskúšajte päť ikonických modelov, ktoré sa tešia celosvetovej obľube už desiatky rokov. To by bolo, aby aspoň jedny z týchto legiend nepristali aj vám!

slnečné okuliare pilotky

Bez ktorých okuliarov by sa nezaobišla žiadna celebrita ani módny nadšenec?

Wayfarer 

Musíme rozhodne začať okuliarmi Wayfarer. Tie totiž tento rok zatienili aj doteraz najobľúbenejšie "pilotky". Nosia sa už pritom bezmála šesťdesiat rokov! Za ich dizajnom stojí Raymond Stegeman, ktorý ich navrhol pre americkú priekopnícku značku Ray-Ban. Úspech okuliarov Wayfarer podporila aj Audrey Hepburn, ktorá s nimi vyrazila na raňajky k Tiffanymu, alebo americký prezident John F. Kennedy. A dnes? Dnes ich nosia všetci. Okrem klasickej čiernej kombinácie sa nosia aj v rôznych farebných variáciách, alebo v prevedení s čírymi sklami.

Aviator 

"Pilotky" sú jedny z najobľúbenejších okuliarov, ktoré navyše pristanú väčšine ľudí. Hoci mali pôvodne slúžiť hlavne pre americké letectvo a námorníctvo (ich šikovný dizajn totiž blokuje lúče zo všetkých strán), v šesťdesiatych rokoch minulého storočia sa okuliare Ray Ban Aviator rozšírili aj medzi civilistov. Keď sa dostaneme k tomu, kto je najviac preslávil, určite si spomeniete na mladého Toma Cruisa alias Mavericka. Po filme Top Gun už nebolo človeka, ktorý by aspoň jedny "aviatorky" nevlastnil.

Jackie Ohh

Ďalšie slávne "ray-banky", tentokrát inšpirované prvou dámou Jacqueline Kennedy. Svet si Jackie O zamiloval, a rovnako tak prišiel na chuť i jej obľúbeným širokým, zaobleným okuliarom. Zbláznili sa do nich aj celebrity, ktorým sa vďaka ich veľkosti dobre hrá na schovávačku. Vyžívate sa v elegancii a čisto ženskom štýle? Potom sa bude Ray-ban model nazvaný Jackie Ohh bude hodiť.

Clubmaster

Slnečné okuliare Clubmaster sa začali nosiť už v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Spoznáte ich podľa výrazného horného okraja, preto sa im často hovorí tiež Browline (brow = obočie). Hoci už toho majú veľa za sebou, mladá generácia si ich doslova zamilovala. Dáte im šancu aj vy?

Cat eye 

  Okuliare so zdvihnutými okrajmi sú rozhodne neprehliadnuteľné, a tak vyžadujú určitú dávku odvahy. Majú veľa podôb, takže ak cítite, že by pre vás mohli byť tými pravými, máte z čoho vyberať.