Ako si vybrať slnečné okuliare dámske

Slnečné okuliare dámske sú praktický módny doplnok, ktorý chráni oči pred prudkým slnkom a pomáha lepšie vidieť. Vyberať by sme ich mali nielen podľa vzhľadu a toho, či sa nám hodia k oblečeniu, dôležité sú aj ďalšie vlastnosti.

slnečné okuliare dámske

Každej tvári pristane iný tvar slnečných okuliarov. Aj keď móda má často iný názor, nie vždy sa musí zhodovať s tým, čo pristane všetkým a tak je niekedy lepšie vybrať si tvar, ktorý nám bude vyhovovať. Slnečné okuliare dokážu zmeniť náš vzhľad aj imidž a môžeme si vybrať rôzne typy podľa príležitosti alebo celkového outfitu.

Vzhľad je ale len časť toho, ako si správne vybrať slnečné okuliare. Dôležité sú aj technické parametre, farba skiel a UV filter, ktorý vaše oči chránia. Aj keď môžeme považovať slnečné okuliare za módny doplnok, ktorý nám pomáha cítiť sa sebavedomejšie alebo vyzerať lepšie na fotkách, nemali by sme zabúdať na ich primárny účel, teda ochranu očí pred slnečným žiarením.

Slnečné okuliare dámske sú síce módnym doplnkom, väčšina z nás sa bez nich ale nezaobíde pri bežnom dni. Používame ich nielen v lete na dovolenke, ale často aj v zime pri slnečných dňoch. Ich výberom by sme tak mali venovať trochu času, ktorý sa nám potom pri ich nosení vráti na ochrane našich očí.

Slnečné okuliare dámske Ray-Ban z nášho e-shopu: