Od Wayfarer k Aviator a ďalej: Ktorý model značkových slnečných okuliarov Ray-Ban je pre vás ten pravý?

Najikonickejšia značka slnečných okuliarov Ray-Ban dokáže oveľa viac ako len klasika.

Od Wayfarer k Aviator a ďalej: Ktorý model značkových slnečných okuliarov Ray-Ban je pre vás ten pravý?

V Ray-Ban sú zodpovední za niektoré z najznámejších a najobľúbenejších slnečných okuliarov, aké boli kedy vyrobené, od Wayfarer až po Clubmaster. Aj keď sa značka určite zapíše do histórie slnečných okuliarov ako jedna z najlepších, na základe niektorých svojich prvých návrhov, neznamená to, že prestali chrliť aj stále dobré nové modely. V súčasnosti sa Ray-Ban môže pochváliť viac ako 400 rôznymi štýlmi slnečných okuliarov, niektorými variáciami klasických modelov, ale väčšina štýlov si rovnako zaslúži vašu pozornosť.

Aby sme vám pomohli zoznámiť sa so značkou Ray-Ban nad rámec ich zabehnutých okuliarov, dali sme si za úlohu podrobne opísať ďalšie slnečné okuliare, ktoré Ray-Ban ponúka, usporiadané od klasických až po najnovšiu kolekciu. Berúc do úvahy množstvo štýlov, ktoré značka ponúka (napokon, existujú už od roku 1937), vybrali sme ich najpozoruhodnejšie a najzaujímavejšie modely. Značkové slnečné okuliare Ray-Ban majú niečo pre každého.

Ray-Ban Original Wayfarer Classic

Jeden z najikonickejších slnečných okuliarov všetkých čias a pravdepodobne najslávnejšie značkové slnečné okuliare Ray-Ban, Wayfarer. Lichobežníkový rám a chvostové stranice sa rýchlo stali jednými z najpopulárnejších  slnečných okuliarov, ktoré sú dodnes obľúbené.

Ray-Ban Clubmaster Classic

Stále nepopierateľne štýlové, s vintage estetikou, to sú slnečné okuliare Clubmaster. Vďaka štýlu „browline“, ktorý si získal popularitu v 50-tych rokoch, je tento pár do značnej miery rozpoznateľný vďaka šošovkám s kovovým rámom, ktoré im prepožičiavajú mierne štúdiový vzhľad. Zostávajú rovnako nadčasové ako Wayfarers, no rozhodne sú nápadnejšie. Ďalšie štýly Clubmaster zahŕňajú : Clubmaster Round, Clubmaster Oval.

Ray-Ban Aviator Classic

Najrýchlejší spôsob, ako vyzerať cool? Stavte na okuliare pilotky. Navrhnuté, aby pomohli chrániť amerických letcov pri lietaní, odvtedy sa stali štýlovým symbolom, milovaným filmovými hviezdami aj celebritami.

Ray-Ban Justin Classic

Ďalší pár inšpirovaný siluetou Wayfarer, Justin vymieňa zvyčajný acetát za gumový povrch, ktorý dáva rámom matný vzhľad, ktorý zase pôsobí športovejšie ako štýl, ktorým bol inšpirovaný.